Vi har under en tid lidit av att v?r s?kerhetsd?rr fr?n Robust har kr?nglat. D?rren har  blivit sv?rare och sv?rare att l?sa beroende p? att den undre kanten p? l?skolven tar I kanten p? h?let I d?rrkarmen.

Vi hade tidigare en servicekille fr?n riksbyggern som var h?r med en slipmaskin och slipade upp h?let s? att det blev st?rre och kolven slutade k?rva.

Under tidens g?ng s? har jag det han l?rde mig och filat lite d? och d? f?r att f? det att fungera igen..   Det har g?tt bra hittils men nu var m?ttet r?gat Smile  Jag k?nde att det borde vara n?got annat som ?r fel, det ?r inte meningen att man ska slipa I d?rrkarmen ett par g?nger per ?r, till slut tar d?rrkarmen slut.

Som en god v?n av Google s? b?rjade jag googla och hittade en monteringsanvisning till d?rrarna fr?n Robust, anvisningen hittar du h?r: monteringsanvisning (PDF)

I anvisningen s?g jag att det sitter en insexskruv I varje g?ngj?rn som man justerade h?jden p? d?rren med, och n?r jag tittade p? mina skrivar p? mina g?ngj?rn s? uppt?ckte jag att en av skruvarna inte var ?tskruvad vilket ledde till att d?rren h?ngde sig. Jag gissar p? att skruven ?ndrat l?ge sakta men s?kert och det fel den skapade har glatt filats bort. Nu ?r skruvarna justerade och d?rren g?r att l?sa utan n?gra som helst problem!

S? h?r ser en av skruvarna ut, det ?r en 3mm insexnyckel som beh?vs f?r att skruva p? den.

IMAG0284medpil

Om du skruvar f?r mycket blir d?rren klurig att st?nga, det sp?nner I g?ngj?rnen men om du studerar monteringsanvisningen och anv?nder lite sunt f?rnuft s? l?ser ?ven du din kr?nglande s?kerhetsd?rr fr?n Robust. V?r var en SD-2 och det verkar vara samma s?tt som alla justeras p?.

Lycka till!