Fräsande skjutdörrar

D?rrar som skjuter har jag precis f?tt mig mer erfarenhet av. I v?r hallrenovering s? kom vi fram till att skjutd?rrar till k?k och toalett vore en r?tt smutt sak att ha, s? d?rrar inhandlades och monterades. Det var inte riktigt s? sv?rt som jag hade inbillat mig, det sv?raste var nog att fr?sa sp?ret i underkant p? d?rren. Som tur var s? gick det bra med en ?verhandsfr?s upph?mtad i mitt f?r?ldrahem.

Dessa ord skickade pappa med mig n?r vi ?kte med fr?sen:

– Den d?r fr?sen ?r inte att leka med, den drar snett och den lever om.

V?l hemma med fr?sen s? packade jag upp den och t?nkte montera ihop den, det var d? jag uppt?ckte att det saknades delar till den. En del som saknades var anh?llet som man h?ller mot det man fr?ser i f?r att f? det rakt, efter ett samtal till pappa s? kom vi fram till att det har nog aldrig funnits n?got s?dant och jag fick r?det av kusin Lars att k?pa en ny fr?s och min pappa tyckte att jag skulle hyra en.  Men jag ?r som en bra s?s, jag reder mig sj?lv s? jag byggde ett anh?ll och tog ett djupt andetag innan jag fr?ste till och gjorde en helt suver?n sk?ra i underkant p? d?rren.

Nu ?r toalettd?rren klar, f?rutom ett par sk?lar till h?len och ett snyggt lock ?ver skenan.

IMG_3429 IMG_3430 IMG_3431

S? med tanke p? att v?rt hus ?r byggt i slutet av 40-talet, dvs. tiden innan dom uppfann r?ta vinklar och vinkelhakar, s? blev det riktigt bra om jag f?r s?ga det sj?lv.

2 kommentarer

  1. Anfadern

    Jo nog är det sant att Jörgen är som en bra sås’dvs. han reder sig själv. Och så måste han också ha en redig fräs!!
    Bra jobbat utifrån svårt läge.

  2. Ulrika

    Jag som alltid trott att du är lik mamma och jag pappa. Men nu får jag revidera det. Du är ju en riktigt händig karl! Snyggt jobbat och en boost för självkänslan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Editio Princeps

Tema av Anders NorenUpp ↑