Om du tänker installera VMWares ESXi virtualisering på en Lenovo Thinkserver TS140 så kommer du att stöta på patrull, det inbyggda nätverkskortet detekteras inte. Du ser det en bit in i installationen, det står att inga nätverkskort hittades.

För att få det att fungera så måste man stoppa in rätt drivrutiner  innuti installations iso:n, filen net-e1000e-2.3.2.x86_64.vib skall läggas till.

Det finns guider på nätet som beskriver hur man gör, men det går även att ladda ner en modifierad imagefil hos mig genom att klicka på den här länken ISO. Om du hellre vill göra det själv så laddar du ner den här zipfilen, ZIP. Med den plus en ESXi iso från VMWare så kan du skapa din egna modifierade installations-iso, om det känns roligare 🙂

Ett annat alternativ är att köpa ett nytt nätverkskort som stödjs, och installera det i servern.