Om du t?nker installera VMWares ESXi virtualisering p? en Lenovo Thinkserver TS140 s? kommer du att st?ta p? patrull, det inbyggda n?tverkskortet detekteras inte. Du ser det en bit in i installationen, det st?r att inga n?tverkskort hittades.

F?r att f? det att fungera s? m?ste man stoppa in r?tt drivrutiner  innuti installations iso:n, filen net-e1000e-2.3.2.x86_64.vib skall l?ggas till.

Det finns guider p? n?tet som beskriver hur man g?r, men det g?r ?ven att ladda ner en modifierad imagefil hos mig genom att klicka p? den h?r l?nken ISO. Om du hellre vill g?ra det sj?lv s? laddar du ner den h?r zipfilen, ZIP. Med den plus en ESXi iso fr?n VMWare s? kan du skapa din egna modifierade installations-iso, om det k?nns roligare 🙂

Ett annat alternativ ?r att k?pa ett nytt n?tverkskort som st?djs, och installera det i servern.