IPSC-rigg

Nu har jag tagit ett nytt steg i min skyttekarriär, jag ska börja skjuta IPSC. För er som inte vet vad IPSC är så finns det en informationsvideo här, http://www.youtube.com/watch?v=5vxFX5hx88U. det är en tävlingen Extreme Euro Open som hölls i Hodonice, Znojmo i Tjeckien 2012.

Mitt första steg är att jag har köpt en rigg, det man bär runt midjan med all utrustning heter så. Man har ett styvt bälte med kardborre på insidan, det bältet sätter man på ett innerbälte som sitter i byxorna. Det har också kardborre fast på utsidan, annars fäster inte ytterbältet 🙂

På mitt bälte har jag valt att sätta två magasinhållare till vänster och ett hölster till höger, jag har två magasinhållare i reserv tills jag skaffar fler magasin (jag har bara två just nu). Utrustningen jag valt är en komplett rigg med paketrabatt från dae.se (F&K SPort Sweden). Det är ett Double Alpha-bälte med Super Ghost Ultimate hölster och magasinhållarna är Super Ghost 360, ett med magnet monterat. Notera att alla magasinhållare levereras med två koppar man stoppar magasinet i och ett fäste för bältet, det är för att man ska kunna välja om man vill ha magasinet istoppat med kulorna pekande framåt/bakåt eller höger/vänster.

Nedan ser du hur allt ser ut i verkligheten, Torkel på DAE nämnde att just för min CZ85 Combat måste man fila en lite gnutta på hölstret för att få perfekt passform så det kommer jag att göra sen när jag monterat allt och ser hur det känns.

Jag ska senare försöka göra en recension och berätta vad jag tycker om prylarna 🙂

3 kommentarer

 1. Macke

  Fasen vad kul det såg ut!

 2. Kdb

  Är du nöjd med Magasinhållarna?

 3. Jörgen

  Jag är nöjd med magasinhållarna, dom håller magasinen på plats och är lätta att sätta i/ta ur magasinen.

  OM jag ska hitta något negativt så är det att man behöver en skruvmejsel för att ändra vilkel på dom. Men det är egentligen inget problem då jag har passat ut vilken vinkel jag ska ha en sen sitter dom så, inget som behöver ändras hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Editio Princeps

Tema av Anders NorenUpp ↑