Sparade adresser i Outlook

För dig som inte har sett ljuset och börjat använda Thunderbird (http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/) så har jag ett litet tips.

Som du vet så sparar Outlook adresser du skriver in i ett litet minne så att när du nästa gång ska skriva en adress så fattar Outlook vilken du ska skriva och tipsar om resten så att du inte behöver skriva så mycket.

När du ibland skriver en adress för första gången så kan du slinta med fingrarna och skriva fel, Outlook upptäcker inte det utan sparar en felaktig adress “för evigt”, vilket kan vara rätt frustrerande.

Så här tar du bort felaktiga adresser. Skapa ett nytt brev och börja skriv in den trasiga adressen som du vill ta bort, välj den adressen med nedåtpil eller motsvarande. Direkt efter det så trycker du på delete tangenten på ditt tangentbord och vips lustigt är den borta.

Om du har en massa adresser och tycker att det är slitigt att göra så med alla så kan du enkelt ta bort allt som outlook sparat genom att gå till mappen %APPDATA%\Microsoft\Outlook det gör du genom att trycka på start och välja kör/run. I rutan du då får upp klistrar du in texten är ovan, den som börjar med %APPDATA%. När du därefter trycker på enter eller ok så får du upp ett fönster med filer, leta rätt på Outlook.nk2 och radera den. Det är nämligen den filen som Outlook sparar sina kom-ihåg-adresser.

2 kommentarer

  1. Per-Olof Larsson

    Tack Bertholdsson för det enkla men lysande tipset att få bort felstavade adresser från outlook

  2. Jörgen

    Varsågod, kul att kunna vara till nytta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Editio Princeps

Tema av Anders NorenUpp ↑