Sparade adresser i Outlook

F?r dig som inte har sett ljuset och b?rjat anv?nda Thunderbird (http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/) s? har jag ett litet tips.

Som du vet s? sparar Outlook adresser du skriver in i ett litet minne s? att n?r du n?sta g?ng ska skriva en adress s? fattar Outlook vilken du ska skriva och tipsar om resten s? att du inte beh?ver skriva s? mycket.

N?r du ibland skriver en adress f?r f?rsta g?ngen s? kan du slinta med fingrarna och skriva fel, Outlook uppt?cker inte det utan sparar en felaktig adress “f?r evigt”, vilket kan vara r?tt frustrerande.

S? h?r tar du bort felaktiga adresser. Skapa ett nytt brev och b?rja skriv in den trasiga adressen som du vill ta bort, v?lj den adressen med ned?tpil eller motsvarande. Direkt efter det s? trycker du p? delete tangenten p? ditt tangentbord och vips lustigt ?r den borta.

Om du har en massa adresser och tycker att det ?r slitigt att g?ra s? med alla s? kan du enkelt ta bort allt som outlook sparat genom att g? till mappen %APPDATA%\Microsoft\Outlook det g?r du genom att trycka p? start och v?lja k?r/run. I rutan du d? f?r upp klistrar du in texten ?r ovan, den som b?rjar med %APPDATA%. N?r du d?refter trycker p? enter eller ok s? f?r du upp ett f?nster med filer, leta r?tt p? Outlook.nk2 och radera den. Det ?r n?mligen den filen som Outlook sparar sina kom-ih?g-adresser.

2 kommentarer

  1. Per-Olof Larsson

    Tack Bertholdsson för det enkla men lysande tipset att få bort felstavade adresser från outlook

  2. Jörgen

    Varsågod, kul att kunna vara till nytta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Editio Princeps

Tema av Anders NorenUpp ↑