I dag råkade jag ut för en intressant upplevelse. Vi hade åkt för att titta på en visning av en bostadsrätt som var till salu genom Skandiamäklarna

När vi kom in i den helt tomma och urstädade lägenheten ville mäklaren som höll i visningen av någon outgrundlig anledning ha vårt namn och telefonnummer. Vi blev även vägrade att titta på lägenheten om vi inte lämnade sagda namn och telefonnummer.

Vi frågade killen varför men den enda anledningen han kunde komma med var att säljaren ville ha en lista på alla som varit och tittat… Det kan jag förstå, men inte varför man ska vägra någon att titta om man inte vill lämna ifrån sig personliga uppgifter. Om man nu kräver och ställer som krav för att få titta på en visning så borde väl dom kräva ID kort samtidigt?

Utan ID kort så kan man säga valfritt namn och ge valfritt telefonnummer och då faller hela idén, vilket totalt omkullkastar kravet på att man ska lämna personuppgifter för att få komma in.

Nä Skandia mäklarna, ni får nog hitta på ett fiffigare sätt att få tag på personuppgifter att skicka direktreklam till än det här, det här sättet genererar bara upprördhet och i min verklighet så skadar det er goodwill.

Behöver jag säga att vi valde att inte titta på bostadsrätten, ej heller på den som det var visning lite senare.

Boktips: Privacy Lost av David H Holtzman 

Omslagsbild: ISBN 9780787985110, Privacy Lost