L?ste precis p? GHacks, d?r Martin monologfunderar ?ver Googles produkter och deras livsl?ngd.

Intressanta fr?gest?llningar som i mina ?gon ger mig helt r?tt n?r jag f?rs?ker hosta s? m?nga av mina tj?nster sj?lv. Egen hostning (selfhosting) tycker jag ?r en lysande ide, s? l?nge intresse och kunskap finns. Kunskap g?r alltid att antingen l?ra sig eller googla fram. Intresset kommer mest troligt att vakna n?r man inser hur kul, smidigt och framtidss?kert det ?r 😉

H?r ?r en schysst lista p? sj?lvhostade tj?nster: https://github.com/Kickball/awesome-selfhosted

Testa, k?p en Raspberry Pi 3 och k?r ig?ng. Om du redan har en maskin som st?r och tuggar, l?gg in saker p? den. R?kar du sitta p? en mer kompetent maskin, l?r dig mer roliga saker och installera Proxmox s? f?r du massor med datorer i en… lite som ett kinder?gg fullt med IT.