Läste precis på GHacks, där Martin monologfunderar över Googles produkter och deras livslängd.

Intressanta frågeställningar som i mina ögon ger mig helt rätt när jag försöker hosta så många av mina tjänster själv. Egen hostning (selfhosting) tycker jag är en lysande ide, så länge intresse och kunskap finns. Kunskap går alltid att antingen lära sig eller googla fram. Intresset kommer mest troligt att vakna när man inser hur kul, smidigt och framtidssäkert det är 😉

Här är en schysst lista på självhostade tjänster: https://github.com/Kickball/awesome-selfhosted

Testa, köp en Raspberry Pi 3 och kör igång. Om du redan har en maskin som står och tuggar, lägg in saker på den. Råkar du sitta på en mer kompetent maskin, lär dig mer roliga saker och installera Proxmox så får du massor med datorer i en… lite som ett kinderägg fullt med IT.