Seqr ftw

Reshared post from +Danni Efraim

Jag har irriterat mig rejält på varför SMS-betalningar ska sluta fungera helt, och man ska behöva skaffa tjänsten WyWallet för att kunna fortsätta göra något som ens liknar SMS-betalningar. Det stora problemet är att det blir en gigantisk försämring – det är inte lika universellt som de gamla SMS-betalningarna, och tjänsten i sig är oerhört mycket sämre. Som exempel tar de hutlösa fakturaavgifter (även för e-faktura) om man inte vill sätta in pengar i förskott. Lokaltrafikbolagen har i många fall valt att inte haka på den här skittjänsten, vilket är förståeligt, men det innebär en enorm försämring för mig som konsument.

Vid kontakt med WyWallet och min operatör har de gång på gång hävdat att de varit så illa tvungna att göra på det här viset, och att lagen inte tillät att de fortsatte som tidigare. Jag har haft på känn att det bara varit en undanflykt, och att de skyller på lagen för att tvinga in folk en masse i deras nya tjänst så att de ska kunna konkurrera ut vettigare lösningar med rent tvång.

Nu har Finansinspektionen gått ut med en skrivelse som säger svart på vitt att så är fallet: http://www.fi.se/upload/43_Utredningar/40_Skrivelser/2013/sms-biljett_FragorSvar_130117v7.pdf

WyWallet och operatörerna ljuger oss alltså rakt i ansiktet medan de tvingar ner den här skittjänsten i halsen på oss.

Embedded Link

http://www.fi.se/upload/43_Utredningar/40_Skrivelser/2013/sms-biljett_FragorSvar_130117v7.pdf

Post imported by Google+Blog for WordPress.