Tips till försäljare

D? jag bor p? en plats som ibland har ett rykte om sig att h?r finns det mycket folk som har mycket pengar s? blev jag r?tt matt p? en telefonf?rs?ljerska som ringde mig under kv?llen.

Hon ville s?lja hemf?rs?kring och bilf?rs?kring till mig via ICA Banken och r?tt tidigt i samtalet s? kom det fram att hon f?rutsatte att jag bodde i villa, hon talade n?mligen bara om villaf?rs?kring hela tiden. N?r jag glatt p?pekade att jzg bor i en l?genhet s? blev hon lite st?lld och tyckte till sitt f?rsvar att d? jag bor d?r jag bor s? f?rutsatte hon att jag bodde i villa…  Inte direkt en bra start p? ett s?ljsamtal 🙂

S? mitt tips till s?ljare kommer nu: Basera inte ditt samtal bara p? var personen bor, tro inte att personen har en viss bostadsstandard/l?n osv.  Det blir bara fel och jag tror att m?nga l?ter bli att lyssna p? resten av samtalet.

Med risk f?r att sticka ut hakan s? gissar jag p? att f?rs?ljerskan inte bor i n?gon av v?ra st?rre st?der :-)   (hennes dialekt l?t s?, fast hon kan ju ha flyttat, men ? andra sidan s? ligger dom flesta callcenter d?r dom ligger…  men vad vet jag)

1 kommentar

  1. Anfadern

    Självklart att folk tror så när man bor ståndsmässigt till ortsnamnet. Hade nog själv trott samma sak.
    Dom skulle bara ana att dina rötter har pinats upp ur ”Ereln” på ett kronotorp på kronoparken Örålandet i lappmarken. Men den obändiga viljan och medmänskligheten har du i alla fall fått med dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Editio Princeps

Tema av Anders NorenUpp ↑