Om ni är ute i Lidingötrakten och ser en vit Saab 900 från slutet av 90-talet komma åkande så se till att ni håller er på betryggande avstånd. Min fru höll på att bli påkörd av den på ett övergångsställe i dag. Hon gick glatt på övergångsstället och den vita saaben kom framrusande och hon fick snabbt rycka åt sig cykeln som hon gick och ledde för att inte få den påkörd. Sen att jag kom cyklande och var tvungen att bromsa hårt för att inte smälla med den är en annan sak..   Och det värsta av allt är att när jag väl hade tagit mig upp på fötter och gick fram för att prata med föraren så sa han att han inte hade gjort något som helst fel utan att det var vi som körde som idioter (min fru gick på övergångsstället). När jag försökte förklara vad som hade hänt gjorde han en rivstart och drog iväg med ena dörren öppen…    Kanske var det det dåliga samvetet som tryckte på gasen?

Som tur var var det inte vår sexårige son som kom först över övergångsstället och riskerade att bli påkörd…  Däremot så var det svårt att förklara för honom att det han lärt sig inte stämmer, att man kan vara hyffsat trygg på ett övergångsställe 🙁

Skäms på dig Jakob Brundin