Mounta en ext3 disk under Windows

Hittade ett trevligt program som l?ter dig mounta en linuxpartition i windows. Det passar t.ex. v?ldigt bra om du dualbootar ditt system och n?r du ?r i windows beh?ver komma ?t data p? linux-partitionen. Klarar att l?sa och skriva p? ext2/ext3 utan problem! (Jag har testat)

Du hittar programmet h?r: Ext2 Installable File System For Windows

Uppdaterat med tips f?r windows 7 anv?ndare: http://bertholdsson.eu/2009/11/28/mounta-en-ext3…ws-uppdatering

14 kommentarer

 1. Tim

  Tack! Det var mycket användbart.

 2. Jörgen

  Varsågod, trevligt att någon kan ha nytta av mina små kom-ihåg

 3. Peter

  När jag installerat programmet så hittar XP:t linuxpartitionen och allt verkar bra. Men när jag försöker att ta mig in i partitionen så säger det ”disketten i enhet L är inte formaterad. Vill du formatera nu?”.

  Jag lyckades nämligen kommentera bort alla linuxboots i grub mappen, när jag bara ville ha bort två, och nu kan jag ju inte ta mig in i linuxen längre. Allt skulle ha gått finfint om jag bara kunde ta mig in linuxenheten med hjälp av ext2, men nu går det inte och jag kan inte gå in rätta till mitt lilla misstag.

  Snälla hjälp!!

 4. Jörgen

  Ladda hem en valfri linux dist som går att starta som en live skiva.

  T.ex. Ubuntu eller Knoppix

  När du bootat på den så mountar du (om det inte är gjort) disken med grub installerad och då kan du mecka…

 5. Roger

  Stort tack Jörgen, den va riktigt bra!

 6. Jörgen

  Trevligt att kunna vara till nytta

 7. Roger

  Jag har lagt på Windows 7 Ultimate på min dator och nu får jag inte installera detta program vad göra finns det något för Windows 7 Jörgen.

  MVH/Roger.

 8. Jörgen

  Varför får du inte det? Har du försökt att göra det som administratör/administrator?

 9. Jörgen

  Har uppdaterat inlägget med ett Windows 7 tips.

 10. Roger

  Ja jag har valt detta Jörgen men det kommer upp en ruta att de inte fungerar i Windows 7.
  Vilket Windows 7 tips menar du då!

  MVH/Roger.

 11. Roger

  Nu tror jag jag vet vad du menar med Windows 7 tips, ska undersöka detta nu Jörgen.

  MVH/Roger.

 12. Jörgen

  Lycka till. Som sagt så är det lite synd att jag sitter utan W7 så jag kan tyvärr inte labba själv

 13. Roger

  Hej Jörgen!

  ext2-fsd det funkar alldeles utmärkt, tusen tack för detta Jörgen.

  Du får ha god lördagskväll på dig!

  MVH/Roger.

 14. Jörgen

  Kul! D-samma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Editio Princeps

Tema av Anders NorenUpp ↑