Jörgens liv och leverne

Lite osammanhängade om Jörgen och hans liv...

Mounta en ext3 disk under Windows

Hittade ett trevligt program som låter dig mounta en linuxpartition i windows. Det passar t.ex. väldigt bra om du dualbootar ditt system och när du är i windows behöver komma åt data på linux-partitionen. Klarar att läsa och skriva på ext2/ext3 utan problem! (Jag har testat)

Du hittar programmet här: Ext2 Installable File System For Windows

Uppdaterat med tips för windows 7 användare: http://bertholdsson.eu/2009/11/28/mounta-en-ext3…ws-uppdatering

14 kommentarer

 1. Tack! Det var mycket användbart.

 2. Varsågod, trevligt att någon kan ha nytta av mina små kom-ihåg

 3. När jag installerat programmet så hittar XP:t linuxpartitionen och allt verkar bra. Men när jag försöker att ta mig in i partitionen så säger det ”disketten i enhet L är inte formaterad. Vill du formatera nu?”.

  Jag lyckades nämligen kommentera bort alla linuxboots i grub mappen, när jag bara ville ha bort två, och nu kan jag ju inte ta mig in i linuxen längre. Allt skulle ha gått finfint om jag bara kunde ta mig in linuxenheten med hjälp av ext2, men nu går det inte och jag kan inte gå in rätta till mitt lilla misstag.

  Snälla hjälp!!

 4. Ladda hem en valfri linux dist som går att starta som en live skiva.

  T.ex. Ubuntu eller Knoppix

  När du bootat på den så mountar du (om det inte är gjort) disken med grub installerad och då kan du mecka…

 5. Stort tack Jörgen, den va riktigt bra!

 6. Trevligt att kunna vara till nytta

 7. Jag har lagt på Windows 7 Ultimate på min dator och nu får jag inte installera detta program vad göra finns det något för Windows 7 Jörgen.

  MVH/Roger.

 8. Varför får du inte det? Har du försökt att göra det som administratör/administrator?

 9. Har uppdaterat inlägget med ett Windows 7 tips.

 10. Ja jag har valt detta Jörgen men det kommer upp en ruta att de inte fungerar i Windows 7.
  Vilket Windows 7 tips menar du då!

  MVH/Roger.

 11. Nu tror jag jag vet vad du menar med Windows 7 tips, ska undersöka detta nu Jörgen.

  MVH/Roger.

 12. Lycka till. Som sagt så är det lite synd att jag sitter utan W7 så jag kan tyvärr inte labba själv

 13. Hej Jörgen!

  ext2-fsd det funkar alldeles utmärkt, tusen tack för detta Jörgen.

  Du får ha god lördagskväll på dig!

  MVH/Roger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.